Het vinden van een baan kan een hele uitdaging zijn, daarom willen we je goed op weg helpen met een aantal tips. Hopelijk vind jij op deze manier echt een baan die bij je past en waar je helemaal op je plek zit. Ondanks dat je moet werken voor je geld en we sommige dagen liever willen overslaan, moet je het voornamelijk naar je zin hebben op je werk, anders is het misschien toch niet de juiste functie of plek voor jouw. 

Bekijk het vacatureaanbod elke dag

Het vacatureaanbod verandert elke dag, daarom raden we aan minstens 1x per dag online te zoeken naar functies in jouw vakgebied. Vaak solliciteer je dan ook als een van de eerste en word je wellicht uitgenodigd voor de eerste gespreksrondes, zo heb je toch meer kans om aangenomen te worden.

Schakel mensen in je omgeving in

Je vrienden, familie en kennissen kennen bedrijven en mensen die ook banen hebben. Vraag vooral of zij hun ogen en oren voor je willen openhouden, misschien weet iemand de plek voor je! 

Zoek een baan die echt bij je past

Het is echt heel belangrijk dat je een baan zoekt die bij je past. Zoek dus niet naar banen die ver boven of ver onder je niveau ligt. Ga bij jezelf ook goed na wat je wilt. Wil je fulltime werken of juist parttime? En wat is je maximale reistijd? Hoe graag je een functie aan de andere kant van Nederland wilt hebben, ga echt na of je het ervoor over hebt om elke dag uren heen en terug te rijden. Houdt hierbij ook rekening met files. 

Schrijf persoonlijke en aangepaste sollicitatiebrieven

De recruiters of hr-medewerkers lezen dagelijks talloze brieven, zorg er dus voor dat die van jouw opvalt. Leg duidelijk en enthousiast uit waarom je juist bij dat ene bedrijf aan de slag wilt. Gebruik geen standaard sjabloonbrief.

Oefen alvast met het maken van assessments 

Als een bedrijf je ziet als mogelijk goede kandidaat moet je tegenwoordig vaak een assessment maken. Dit is een test waaruit het bedrijf waardevolle inzichten over jou en je manier van denken kan halen. Oefen alvast assessments online, zo weet je een beetje wat je van assessments kunt verwachten. Ga voor meer informatie over assessments bijvoorbeeld naar dijkenvanemmerik.nl