In deze blog willen we je graag meer vertellen over welke soorten verpakking er zijn, zodat jij hiermee je voordeel kunt doen in bedrijfsmatige zin. Lees snel verder en laat je vooral inspireren!

Primaire verpakking

We zien allemaal de verpakkingen in de winkel. Dat is de primaire verpakking. Hiermee wordt het mogelijk om de producten, zoals groenten, van A naar B te vervoeren en te verkopen. Ook blijven de producten veel langer goed. 

Secundaire verpakking

Wanneer je gemakkelijk potjes met wortelen wilt vervoeren, dan is het wel handig dat die potjes heel aankomen. Je kunt dit bewerkstelligen met bubbeltjesplastic. Deze beschermen de poten en blikken. 

Tertiaire verpakking

Er is nog een verpakking die heel erg helpt, namelijk de tertiaire verpakking. Denk daarbij aan een transportkist of een pallet. Zo blijft de hele constructie intact. Wanneer je graag wilt dat je producten aankomen op locatie B, neem dan eens contact op met vanleyenpackaging.nl. 

Ontwerp van een verpakking

Je kunt heel gemakkelijk een interessante verpakking in zetten om snel het product in de kijker te spelen. Er gaat een heleboel werk zitten in een goed ontwerp. We raden ondernemers altijd aan om het ontwerp van een productverpakking uit te besteden. 

Experts weten wat je het beste kunt doen om een verpakking aantrekkelijk te maken. 

Het traject van ontwikkeling

Doorgaans is het zo dat wanneer je een ontwikkeling op gang brengt van een verpakking, en meerdere stadia zijn. Allereerste is er de conceptfase waarbij duidelijk wordt gemaakt hoe de verpakking moet functioneren. Daarna ga je steeds meer kijken na de uiterlijkheden. Helemaal op het laatst komt er een grafische print op de fysieke doos te staan. Dergelijke stadia worden stap-voor-stap doorgenomen, na elke nieuwe stap is er een feedbackronde waarna er eventuele aanpassingen gedaan kunnen worden.

Wil je meer interessante blogs lezen, dan is het mogelijk om de andere gratis blogs op onze ze site te checken. We posten ze geregeld. Laat je inspireren door de interessante voorbeelden die je tegenkomt.