We gaan het in deze tekst hebben over wat een executeur nou eigenlijk voor je kan doen. Voor sommige mensen is het erg belangrijk dat ze weten wat deze professional allemaal doet zodat ze zich er een beetje op kunnen instellen. De executeur komt in beeld wanneer er zeer ingrijpende gebeurtenissen zich voltrekken: wanneer een familielid overleden is. 

Wat doet een executeur? 

Het werk van een executeur kan ingrijpend zijn en ook voor de familie is het natuurlijk een bijzonder pijnlijke ervaring wanneer er iemand overleden is. De executeur wordt ingesteld door degene van wie het testament is, er staat dus in het testament geschreven welke executeur het nalatenschap zal afhandelen. De executeur wordt benoemd en uiteindelijk moet hij deze benoeming ook aanvaarden. Wanneer dit gebeurd is, dan gaat de afwikkeling van het nalatenschap in. Dus hoe worden de waardevolle zaken verdeeld. 

Wie krijgt wat van het nalatenschap? 

Hoe dichter je bij de persoon staat van wie het testament is, bepaalt in de meeste gevallen hoeveel je van het nalatenschap krijgt. De kinderen en partner krijgen over het algemeen genomen het meest. Wanneer een persoon geen kinderen had, dan wordt er gekeken wie er daarna familie is. Bijvoorbeeld een broer of zus, neven en nichten. Mocht er heel specifiek in het testament benoemd staan dat een organisatie de erfenis (meestal geld) krijgt, dan wordt het nalatenschap die richting op afgewikkeld. De executeur neemt contact op met de personen die in het testament genoemd worden of die in aanmerking komen voor de erfenis op basis van bloedband. 

Als je meer wilt weten over een executeur dan is het slim om eens contact op te nemen met snbza.nl. Op onze site vind je overigens nog veel meer interessante artikelen vol informatie waar je je voordeel mee kunt doen. Veel plezier met lezen en blijf onze site volgen.