Niet iedere woning in Nederland is 100% veilig en dat is wel een probleem, want er vinden toch nog wel wat inbraken plaats jaarlijks in ons land. Daarom is het erg belangrijk om om de zoveel tijd je sloten te laten checken om te zien of alles nog wel in orde is.

Bij slotenmaker amsterdam helpen ze je graag verder op dit punt. Ze kunnen een inbraakpreventie advies voor je uitbrengen. Wat dit precies is gaan we met je doornemen in deze tekst.

Het inbraakpreventie advies 

In de introductie hebben we gesproken over het inbraakpreventie advies, maar wat is dit precies? In feite gaat het erom dat een slotenmaker bij je langs komt om eens te kijken hoe de stand van de sloten in je deuren is en ook of alle afdichtingen van de ramen nog wel helemaal in orde zijn. Bij dit laatste kun je bijvoorbeeld denken aan dievenklauwen et cetera.

Door de jaren heen worden dieven steeds handiger om sloten te openen. Ze scholen zich als het ware bij in de misdaad. Het is dus belangrijk om je sloten om de zoveel tijd te updaten. 

Welke sloten moet ik toepassen?

Er bestaat speciale sloten die goedgekeurd zijn door de politie als zijnde inbraakveilige sloten. De manier waarop deze sloten in elkaar zitten maakt het voor inbrekers vrijwel onmogelijk om ze te forceren. Inbrekers hebben verschillende technieken ontwikkeld om verouderde sloten te openen, maar doordat de nieuwste sloten hun metalen plaatwerk hebben als veiligheid, is het zeer lastig deze zonder al te veel lawaai en zware gereedschappen te openen.

Natuurlijk is geen enkel systeem 100% veilig en dus is het altijd goed om ogen en oren open te hebben als je rond je woning gaat. Zie je bepaalde zaken die kwetsbaarder zijn als het gaat over inbraken, bijvoorbeeld een slaapkamer raam dat boven een keukendak gemaakt is en waar je via dit dak heel gemakkelijk bij kan komen? Zorg dan dat dit raam supergoed beveiligd is. Een slotenmaker kan je hier heel goed bij helpen.