Eenmanszaak omzetten naar bv, is dat een goed idee? We nemen ion deze tekst met je door of het erg slim is om een eenmanszaak om te zetten naar een BV. We kunnen je alvast verklappen dat er verschillende voordelen verbonden zijn met het omzetten naar de rechtspersoon BV. Laten we samen even naar kijken en zo wordt het voor jou ook een stuk makkelijker om te zien wanneer jij kunt gaan profiteren van een BV.

Wat zijn de voordelen van het omzetten van een eenmanszaak naar een BV?

Wanneer je genoeg winst maakt, dan is het handig om je eenmanszaak om te zetten naar een BV,  je betaalt dan Immers belasting over de winst en deze belasting is lager dan belasting over inkomen.Vanaf een bedrag van €120000 per jaar is het rendabel om een BV te nemen.

  • Daarna zijn er nog een aantal voordelen verbonden aan het oprichten van een BV, zoals:
  • Het is makkelijker om de verschillende taken binnen een bedrijf officieel te scheiden: denk aan algemeen directeur en CEO, et cetera. 
  • Je kunt aandelen uitgeven. Zo kan je bedrijf kapitaal aantrekken. Een beursgang van je bedrijf is zo op termijn ook mogelijk en dat maakt dat je bedrijf snel in waarde kan groeien. 

Je bent als eigenaar van een BV niet persoonlijk aansprakelijk voor eventuele schulden. De BV is namelijk een rechtspersoon. Een eenmanszaak is dit niet, die valt samen met de persoon van de eigenaar. Ga dus zeker voor een BV als je voldoet aan de criteria. Welke deze zijn kun je het beste in detail bespreken met standaardbv.nl. 

Holding structuur

Wanneer je een holding structuur maakt, dan heb je een hoofdbv en enkele dochter bv´s. Met die laatste onderneem je en loop je eventuele aanvaardbare risico´s. De hoofdbv loopt geen risico´s. Daarin plaats je alle waardevolle zaken als panden. Wanneer een dochterbv omvalt, kunnen schuldeisers niet aankloppen bij de hoofdbv. Die staat juridisch los van de dochterbv. Dat is dus een aparte rechtspersoon.