Wanneer je met een ongeluk te maken krijgt en je hebt letselschade opgelopen, dan is het wel erg prettig om te weten hoe je dit op een goede manier kunt claimen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je jarenlang bijvoorbeeld op je letselschade moet wachten of dat je eerst helemaal moet uitvinden hoe je het kan claimen waardoor je misschien weer bepaalde termijnen overschrijdt. Daarom gaan we hier gewoon in deze nog eens even vertellen hoe je het gemakkelijkste letselschade kan claimen. Laat je informeren door deze informatie en zorg ervoor dat je de dingen doet die nodig zijn om je letselschade te ontvangen, simpelweg omdat je in er vele gevallen recht op hebt. 

Wat is letselschade?

Een voordehandliggende vraag is natuurlijk wat letselschade is. In principe gaat het hier er hierom, dat er schade wordt aangebracht door een tegenpartij en deze tegenpartij heeft schuld, bijvoorbeeld in het geval van een auto-ongeluk. Het kan ook zijn dat je letselschade op je werk oploopt, dan is bijvoorbeeld de werkgever verantwoordelijk voor bijvoorbeeld nalatigheid. Door deze nalatigheid is ongeluk op de werkvloer ontstaan en jij hebt  letselschade opgelopen. Dan kun je dus je werkgever of de automobilist aanklagen. De letselschadevergoeding claimen.

Hoe krijg ik gemakkelijk letselschadevergoeding?

Het is veel gemakkelijker dan je denkt om letselschade te claimen. Veel mensen denken dat ze het allemaal zelf moeten doen, maar dat is gelukkig niet waar. Het is mogelijk om een letselschadebureau in de arm te nemen om te zorgen dat zij voor jou de letselschadevergoeding claimen. Daarbij is het ook nog eens een keer zodat je helemaal niets hoeft te betalen aan hen, omdat ze op basis van no cure no pay voor je werken. Dat houdt zoveel in als: je betaalt alleen het bureau, wanneer je daadwerkelijk je schadevergoeding krijgt. In de schadevergoeding zijn de juridische kosten ingecalculeerd, waardoor je zelf nooit vanuit je privé vermogen de kosten voor de juridische bijstand hoeft te financieren.