Heb je net een ongeluk gehad? Vervelend, grote kans dat je last hebt van pijn en in sommige gevallen letselschade hebt. Maar wist je dat je deze letselschade claimen kunt bij de tegenpartij? Veel mensen weten dat niet en lopen op deze manier veel geld mis, die ze juist goed kunnen gebruiken. Maar hoe kun je letselschade claimen? En waar moet je op letten? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Juridisch advies

Bij letselschade claimen is juridisch advies van groot belang, zodat je het goed kunt claimen. Je kunt het natuurlijk wel zelf doen, maar een expert op het gebied van letselschade claimen kan je daar beter bij helpen. Zo kan het zijn dat je eventuele schadeposten vergeet en dat de expert deze niet vergeet. Je kunt daarom altijd beter juridische advies inschakelen, zodat je de schade ook daadwerkelijk kunt claimen. Je weet op deze manier zeker dat je krijgt waar je recht op hebt van de tegenpartij.

Bewijsmateriaal

Een van de belangrijkste dingen is het verzamelen van bewijs na het ongeluk. Je wilt zo snel mogelijk medische hulp krijgen, zodat je nergens last van hebt. Heb je ergens last van? Laat dit vastleggen, zodat je dit kunt gebruiken met het claimen van de schade. De huisarts, of de eerste hulp kan je hierbij helpen. Je kunt op deze manier bewijzen dat je letsel hebt opgelopen door het ongeluk en niet door iets anders. Ook is het van belang dat je op zoek gaat naar getuigen, die het ongeluk hebben gezien. 

Noteer de contactgegevens van de getuigen, deze zijn cruciaal bij het bewijzen van het ongeluk. Soms moet een rechter namelijk beslissen over wie er gelijk krijgt en bewijs kan hier een doorslaggevende rol hebben. Verzamel al het bewijs daarom goed op en laat de specialist op het gebied van letselschade claimen hier naar kijken. Zo zorg je ervoor dat je meer kans maakt op het krijgen van een schadevergoeding. Het is wel belangrijk dat je een lijst maakt van alle gemaakte kosten voor het revalideren.