In een familie kan van alles spelen en het is niet altijd heel erg positief te noemen. Wanneer je bijvoorbeeld in een scheiding ligt is het erg dramatisch voor alle betrokkenen en je wilt dan een zo goed en objectief mogelijk advies ontvangen van een expert. In dat geval is de advocaat familierecht de uitgelezen juridisch specialist om je bij te staan in deze moeilijke tijd. We nemen met je door wat deze expert zoal doet. 

Wat doet een familierecht advocaat? 

Wanneer we kijken naar de taken die een familierechtadvocaat heeft, dan zien we dat deze bezig is met juridische zaken omtrent familie. Je kunt dan denken aan verschillende gebeurtenissen zoals: het toekennen van ouderlijk gezag, een kind adopteren, maar ook hulp bieden bij een echtscheiding. Veel mensen weten het niet, maar wanneer jij bijvoorbeeld je voornaam zou willen veranderen, dan heb je ook een advocaat nodig die gespecialiseerd is in familierecht.

Familierecht advocaat, scheiding met kinderen 

Wanneer er tijdens de scheiding sprake is van gezamenlijke kinderen, dan is het belangrijk dat er een familierecht advocaat in de arm genomen wordt. Deze advocaat is verplicht omdat er bepaalde officiële stukken naar de rechtbank gestuurd moeten worden waarin wordt aangegeven hoe het zit met de verdeling van de zorg voor de kinderen. Een de ouderschapsplan komt dan aan de orde en dit wordt bij de rechter aangeboden. Soms komen de ouders er niet helemaal uit en dan is het goed om een objectieve blik te hebben op de situatie. In de eerste instantie kan een familierecht advocaat voor allebei de ouders werken, maar wanneer een conflict ontstaat, dan zoekt een partner een andere advocaat. Familierecht valt onder het burgerlijk recht en regelt dus echtscheidingen, huwelijken, geboorte, afstamming, et cetera. Het erfrecht wordt in de meeste gevallen als een apart soort rechtsgebied bekeken.

Wil je meer interessante teksten lezen, dan raden we je aan om goed op onze site rond te kijken, want we hebben allerlei interessante blogs voor je geupload.