Steeds meer mensen starten een eigen bedrijf. Een goede ontwikkeling om alles in eigen hand te houden en jouw ideeën de wereld in te helpen. Uiteraard komt bij het opstarten van eigen bedrijf veel kijken. Als je de uitdaging aangaat en heel enthousiast bent dan gaan we je helpen om dit vast te houden in de eerste jaren van je bedrijf. Je zult ongetwijfeld tegen allerlei obstakels aanlopen. Waaronder de financiële inrichting van je bedrijf. Hoe ga je jouw bedrijf financieren en hoe kom je de eerste jaren door? 

Hanteer altijd een ondernemersplan

Het leiden van je bedrijf vanuit een ondernemersplan gaat je veel helpen. Voornamelijk in de eerste jaren om financieel stabiel te blijven en goed door te komen. Het onderzoek doen naar het opstellen van ondernemersplan kan je ook veel nieuwe inzichten geven hoe je een bedrijf op de lange termijn moet gaan leiden. Het helpt ook in het stellen van financiële doelen. Dit hoef je gelukkig niet allemaal alleen te doen. Schakel bijvoorbeeld een accountant in die je jaarlijks komt helpen met de jaarcijfers.

Doe onderzoek naar de opstartkosten

Voordat je een bedrijf gaat beginnen raden we aan om onderzoek te doen naar de opstartkosten. Denk hierbij aan zaken als het huren van een pand en het inkopen van werkapparatuur. Daarbij moet je ook letten op belastingen en verzekeringen. Let hierbij op dat je nationaal en soms zelfs regionaal belasting moet betalen. Daarnaast zijn veel verzekeringen verplicht voor een ondernemer. Afhankelijk van je soort en grootte van het bedrijf moet je dus veel financiële zaken regelen.

Hulp van professionals

Hulp nodig? We raden aan om veel te overleggen met mensen die al actief zijn in jouw vakgebied. Het opstellen en uitbreiden van je contacten netwerk is hierbij heel belangrijk. Op deze manier vergaar je in een rap tempo kennis die je allemaal naar je eigen hand kunt zetten. Veel ervaren mensen zijn net zoals jij begonnen en sommige zijn zelfs een adviesbureau gestart om ondernemers te helpen met een startend bedrijf. Schakel dus gerust de hulp in van ervaren specialisten zoals van HVK Stevens. Op elk gebied kunnen ze je adviseren en helpen om van jouw startende bedrijf een succes te maken.